6 Καλύτερες Πλήρεις Επιλογές Ασφάλισης Αυτοκινήτου στην Ελλάδα

Πίνακας Περιεχομένων

Ψάχνετε για την καλύτερη ολοκληρωμένη ασφάλεια αυτοκινήτου στην Ελλάδα; Μην ψάχνετε περισσότερο! Σε αυτό το άρθρο, έχουμε τις κορυφαίες 6 επιλογές για εσάς.

Είτε ψάχνετε για κάλυψη υποχρεώσεων τρίτων προσώπων, κάλυψη φωτιάς και κλοπής, κάλυψη κρυστάλλων και παρμπρίζ, κάλυψη προσωπικού τραυματισμού, κάλυψη οδικής βοήθειας ή κάλυψη νομικής προστασίας, είμαστε εδώ για εσάς.

Μην περιμένετε άλλο, ας εξερευνήσουμε τις λεπτομέρειες και ας βρούμε την ιδανική επιλογή ασφάλειας για εσάς.

Κάλυψη Ευθύνης Τρίτων

Όταν λαμβάνετε υπόψη την ασφάλιση αυτοκινήτου στην Ελλάδα, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τα οφέλη και την κάλυψη που παρέχει η ασφάλιση υποχρεωτικής αστικής ευθύνης. Η ασφάλιση υποχρεωτικής αστικής ευθύνης είναι ένας τύπος ασφάλισης αυτοκινήτου που σας προστατεύει από τη χρηματική ευθύνη εάν προκαλέσετε ζημιά στην ιδιοκτησία κάποιου άλλου ή τραυματίσετε άλλο άτομο σε ένα ατύχημα. Δεν καλύπτει οποιαδήποτε ζημιά στο δικό σας όχημα.

Ένα από τα κύρια οφέλη της ασφάλισης υποχρεωτικής αστικής ευθύνης είναι ότι παρέχει κάλυψη για τη ζημιά στο όχημα της αντίπαλης πλευράς που εμπλέκεται σε ένα ατύχημα. Αν κριθείτε υπεύθυνοι για ένα ατύχημα και το όχημα της άλλης πλευράς υποστεί ζημιά, η ασφάλισή σας θα καλύψει το κόστος επισκευής του οχήματός τους. Αυτό μπορεί να σας σώσει από το να πληρώσετε από την τσέπη σας για ακριβές επισκευές.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λάβετε υπόψη σχετικά με την ασφάλιση υποχρεωτικής αστικής ευθύνης είναι οι ασφάλειες πριμοδοτήσεων. Οι πριμοδότησεις για αυτόν τον τύπο ασφάλισης είναι γενικά χαμηλότερες σε σύγκριση με την ολοκληρωμένη ασφάλιση αυτοκινήτου, καθώς καλύπτει μόνο τις ζημιές στο όχημα της αντίπαλης πλευράς και όχι το δικό σας. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες πριμοδότησεις μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με παράγοντες όπως η ιστορία οδήγησής σας, η ηλικία σας και ο τύπος του αυτοκινήτου που οδηγείτε.

Κάλυψη πυρκαγιάς και κλοπής

Όσον αφορά στην ολοκληρωμένη ασφάλεια αυτοκινήτου στην Ελλάδα, η κάλυψη για πυρκαγιά και κλοπή είναι μια σημαντική πρόσθετη επιλογή που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Αυτή η κάλυψη παρέχει προστασία κατά της ζημιάς που προκαλεί η πυρκαγιά, καθώς και κατά της κλοπής ή της απόπειρας κλοπής του οχήματός σας.

Όσον αφορά το κόστος και την προσιτότητα, η κάλυψη για πυρκαγιά και κλοπή μπορεί να ποικίλει ανάλογα με παράγοντες όπως η αξία του αυτοκινήτου σας και η τοποθεσία σας.

Εάν χρειαστεί ποτέ να υποβάλετε αίτηση για πυρκαγιά ή κλοπή, η διαδικασία υποβολής αξιώσεων θα περιλαμβάνει συνήθως την αναφορά του περιστατικού στον ασφαλιστή σας, την παροχή οποιασδήποτε απαραίτητης τεκμηρίωσης και τη συνεργασία με τη δική του έρευνα.

Επιπλέον επιλογές κάλυψης

Μία επιλογή που μπορείτε να λάβετε υπόψη για πρόσθετη κάλυψη είναι η προσθήκη κάλυψης για πυρκαγιά και κλοπή στην ασφάλεια αυτοκινήτου σας στην Ελλάδα.

Η κάλυψη για πυρκαγιά και κλοπή παρέχει προστασία από ζημιές που προκαλούνται από πυρκαγιά ή κλοπή του οχήματός σας. Σε περίπτωση που το αυτοκίνητό σας κλαπεί ή υποστεί ζημιά λόγω πυρκαγιάς, αυτή η κάλυψη θα βοηθήσει στην κάλυψη του κόστους επισκευής ή θα παράσχει αποζημίωση για την απώλεια του οχήματός σας.

Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι η κάλυψη για πυρκαγιά και κλοπή δεν περιλαμβάνεται στις κανονικές ασφαλιστικές καλύψεις ολοκληρωμένης ασφάλειας αυτοκινήτου στην Ελλάδα και πρέπει να προστεθεί ως επιπλέον επιλογή κάλυψης.

Κόστος και προσιτότητα

Το κόστος και η προσιτότητα για ασφάλιση από πυρκαγιά και κλοπή θα εξαρτηθούν από διάφορους παράγοντες. Εδώ υπάρχουν τέσσερα βασικά στοιχεία που μπορούν να επηρεάσουν τις ασφαλιστικές προκαταβολές του αυτοκινήτου σας:

 1. Μάρκα και μοντέλο οχήματος: Ο τύπος του αυτοκινήτου που οδηγείτε παίζει σημαντικό ρόλο στο να καθορίζει το κόστος της ασφάλισης σας. Τα ακριβά αυτοκίνητα ή τα πολυτελή οχήματα συνήθως έχουν υψηλότερες ασφαλιστικές προκαταβολές λόγω του ακριβού κόστους επισκευών και αντικαταστάσεων τους.
 2. Ιστορικό οδήγησης: Το παρελθόν σας στην οδήγηση μπορεί να επηρεάσει τις ασφαλιστικές σας αναλήψεις. Εάν έχετε ιστορικό ατυχημάτων ή παραβάσεων κυκλοφοριακών κανόνων, οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορεί να σας θεωρήσουν υψηλότερο κίνδυνο και να επιβάλουν υψηλότερες ασφαλιστικές προκαταβολές ανάλογα.
 3. Τοποθεσία: Η περιοχή κατοικίας σας επίσης επηρεάζει το κόστος της ασφάλισης σας. Περιοχές με υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας ή υψηλότερες περιπτώσεις κλοπών μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένες ασφαλιστικές προκαταβολές για να καλύψουν τον κίνδυνο κλοπής ή κακοποίησης.
 4. Ποσό αυτοσυμμετοχής: Η αυτοσυμμετοχή είναι το ποσό που είστε υπεύθυνοι να πληρώσετε πριν την έναρξη της ασφάλισής σας. Η επιλογή μιας υψηλότερης αυτοσυμμετοχής μπορεί να μειώσει τις ασφαλιστικές σας προκαταβολές, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε περισσότερα μετρητά από την τσέπη σας σε περίπτωση αξίωσης.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες, είναι σημαντικό να αξιολογήσετε τις συγκεκριμένες σας συνθήκες κ

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων εξηγημένη

Για να ξεκινήσετε μια αίτηση για κάλυψη από πυρκαγιά και κλοπή, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστή σας και να παράσχετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό.

Ο διαδικασία αποζημίωσης για ατυχήματα αυτοκινήτων συνήθως περιλαμβάνει αρκετά βήματα. Πρώτα, πρέπει να αναφέρετε το περιστατικό στην ασφαλιστική σας εταιρεία το συντομότερο δυνατόν. Παράσχετε ακριβείς λεπτομέρειες για το ατύχημα, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας, της ώρας, της τοποθεσίας και μιας περιγραφής του τι συνέβη.

Ίσως χρειαστεί επίσης να παράσχετε οποιαδήποτε σχετικά έγγραφα ή αποδεικτικά στοιχεία, όπως φωτογραφίες ή αστυνομικά αρχεία. Η ασφαλιστική εταιρεία θα αναθέσει έναν ρυθμιστή αποζημιώσεων για να αξιολογήσει τις ζημιές και να καθορίσει την κάλυψη.

Μπορεί να ζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες ή να σας ζητήσουν να πάτε με το αυτοκίνητό σας σε ένα εγκεκριμένο κατάστημα επισκευής για αξιολόγηση. Αφού εγκριθεί η αίτηση, η ασφαλιστική εταιρεία θα οργανώσει τις απαραίτητες επισκευές ή αποζημιώσεις.

Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τη διαδικασία υποβολής αποζημίωσης έγκαιρα και να παράσχετε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για να εξασφαλίσετε μια ομαλή διαδικασία αξίωσης.

Κάλυψη γυαλιού και παρμπρίζ

Για ολοκληρωμένη ασφάλιση αυτοκινήτου στην Ελλάδα, μπορείτε να βασίζεστε σε κάλυψη που περιλαμβάνει προστασία για το παρμπρίζ και τα τζάμια σας μέσω μιας σύνθετης πρόθεσης. Αυτή η κάλυψη διασφαλίζει ότι οποιαδήποτε ζημιά στο παρμπρίζ ή τα τζάμια του οχήματός σας θα φροντιστεί, προσφέροντάς σας γαλήνη του νου κατά την οδήγηση στο δρόμο.

Εδώ είναι τέσσερεις βασικές πτυχές της κάλυψης παρμπρίζ και τζαμιών για τις οποίες πρέπει να είστε ενήμεροι:

 1. Επισκευή παρμπρίζ: Αν το παρμπρίζ σας χαράξει ή σπάσει λόγω πέτρας ή καταλοίπων στον δρόμο, η ασφάλισή σας θα καλύψει το κόστος επισκευής του. Αυτό περιλαμβάνει το γέμισμα μικρών ρωγμών ή την αντικατάσταση ολόκληρου του παρμπρίζ αν είναι απαραίτητο.
 2. Αντικατάσταση τζαμιών: Σε περίπτωση σοβαρής ζημιάς στα παράθυρα ή τα πλαϊνά καθρέφτες του οχήματός σας, η ασφάλισή σας θα καλύψει το κόστος αντικατάστασής τους. Αυτό περιλαμβάνει τόσο το κόστος του γυαλιού όσο και την εργασία που απαιτείται για την τοποθέτηση.
 3. Χωρίς απαλλαγή: Αντίθετα με άλλες μορφές απαιτήσεων ασφάλισης, η κάλυψη παρμπρίζ και τζαμιών συχνά έρχεται χωρίς απαλλαγή. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να πληρώσετε τίποτα από την τσέπη σας για επισκευές ή αντικαταστάσεις.
 4. Απλή διαδικασία αξιώσεων: Όσον αφορά την κάλυψη παρμπρίζ και τζαμιών, η διαδικασία αξιώσεων είναι συνήθως απλή και απαλλαγμένη από προβλήματα. Μπορείτε απλά να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστή σας, να τους παράσχετε τις απαραίτητες πληροφορίες και θα σας καθοδηγήσουν στα βήματα για να επισκευάσετε το παρμ

Κάλυψη προσωπικού τραυματισμού

Όταν λαμβάνετε υπόψη την κάλυψη ατυχημάτων προσωπικού τραυματισμού για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας στην Ελλάδα, υπάρχουν αρκετά σημαντικά σημεία που πρέπει να έχετε υπόψη.

Πρώτον, είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσετε τα όρια κάλυψης και τα προνόμια που παρέχονται από την ασφάλεια. Αυτό θα σας βοηθήσει να καθορίσετε το επίπεδο προστασίας που έχετε σε περίπτωση ατυχήματος.

Επιπλέον, η κάλυψη ιατρικών εξόδων είναι ουσιώδης για να εξασφαλίσετε ότι θα λάβετε κατάλληλη ιατρική περίθαλψη χωρίς να ανησυχείτε για τα έξοδα.

Τέλος, η πρόσβαση σε νομική βοήθεια μπορεί να είναι ανεκτίμητη αν χρειαστεί να διασχίσετε οποιεσδήποτε νομικές διαδικασίες σχετικά με την αξίωση για προσωπικό τραυματισμό.

Όρια κάλυψης και προνόμια

Μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη της κάλυψης ατομικών τραυματισμών με την ολοκληρωμένη ασφάλιση αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Αυτή η κάλυψη παρέχει οικονομική προστασία σε περίπτωση που εσείς ή οι επιβάτες σας τραυματιστείτε σε αυτοκινητικό ατύχημα.

Εδώ είναι τέσσερα όρια κάλυψης και οφέλη που πρέπει να γνωρίζετε:

 1. Ιατρικά Έξοδα: Η κάλυψη ατομικών τραυματισμών μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη ιατρικών εξόδων για τραυματισμούς που υπέστησαν σε αυτοκινητικό ατύχημα, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομειακών λογαριασμών, των επισκέψεων στον γιατρό και των δαπανών αποκατάστασης.
 2. Απώλεια Εισοδήματος: Εάν δεν μπορείτε να εργαστείτε λόγω τραυματισμών από αυτοκινητικό ατύχημα, η κάλυψη ατομικών τραυματισμών μπορεί να παράσχει αποζημίωση για την απώλεια μισθού κατά τη διάρκεια της περιόδου αποθεραπείας.
 3. Έξοδα Κηδείας: Στην ατυχή περίπτωση ενός θανατηφόρου αυτοκινητικού ατυχήματος, η κάλυψη προσωπικών τραυματισμών μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη των εξόδων κηδείας και ταφής του εκλιπόντος.
 4. Νομικά Έξοδα: Η κάλυψη ατομικών τραυματισμών μπορεί επίσης να βοηθήσει στην κάλυψη νομικών εξόδων εάν σας αγωνίζει κάποιος άλλος για τραυματισμούς ή ζημίες που προκλήθηκαν από αυτοκινητικό ατύχημα.

Η κάλυψη ατομικών τραυματισμών ως μέρος της ολοκληρωμένης ασφάλισης αυτοκινήτου μπορεί να σας προσφέρει γαλήνη, γνωρίζοντας ότι είστε οικονομικά προστατευμένοι σε περίπτωση ατυχήματος.

Κάλυψη ιατρικών εξόδων

Συνεχίζοντας από το προηγούμενο υποθέμα, η ολοκληρωμένη ασφάλιση αυτοκινήτου στην Ελλάδα παρέχει κάλυψη για ιατρικά έξοδα σε περίπτωση αυτοκινητικού ατυχήματος.

Όσον αφορά την κάλυψη ιατρικών εξόδων, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τη διαδικασία αποζημίωσης και τη σημασία των παρόχων δικτύου.

Στην Ελλάδα, οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ένα δίκτυο παρόχων υπηρεσιών υγείας στο οποίο οι ασφαλισμένοι μπορούν να έχουν πρόσβαση για ιατρική περίθαλψη. Αυτοί οι πάροχοι δικτύου έχουν συμφωνίες με τις ασφαλιστικές εταιρείες, εξασφαλίζοντας ότι οι προκύπτοντες ιατρικές δαπάνες αποζημιώνονται άμεσα.

Για να επωφεληθείτε από αυτήν την κάλυψη, πρέπει να ζητήσετε θεραπεία από τους παρόχους δικτύου που έχει καθορίσει η ασφαλιστική εταιρεία σας. Είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε με τη λίστα των παρόχων δικτύου για να εξασφαλίσετε ότι θα λάβετε την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη και ότι η διαδικασία αποζημίωσης θα είναι ομαλή και απαλλαγμένη από προβλήματα.

Διαθεσιμότητα νομικής βοήθειας

Για να εξασφαλίσετε επαρκή κάλυψη σε περίπτωση προσωπικού τραυματισμού, η ολοκληρωμένη ασφάλεια αυτοκινήτου στην Ελλάδα παρέχει δυνατότητα νομικής βοήθειας. Αυτό σημαίνει ότι εάν εμπλακείτε σε ένα ατύχημα αυτοκινήτου και χρειαστείτε νομική εκπροσώπηση, η ασφαλιστική σας ασφάλεια θα καλύψει τα έξοδα.

Εδώ είναι τέσσερα βασικά σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη σχετικά με τη διαθεσιμότητα νομικής βοήθειας:

 1. Επιλογές νομικής εκπροσώπησης: Με την ολοκληρωμένη ασφάλεια αυτοκινήτου, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τον δικό σας νομικό εκπρόσωπο ή να χρησιμοποιήσετε τη συνιστώμενη νομική ομάδα της ασφαλιστικής εταιρείας. Η ελευθερία να επιλέξετε τον δικό σας δικηγόρο εξασφαλίζει ότι θα έχετε κάποιον που θα υπερασπιστεί αποτελεσματικά τα δικαιώματα και τα συμφέροντά σας.
 2. Επιλεξιμότητα για νομική βοήθεια: Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είστε επιλέξιμοι για νομική βοήθεια, η οποία παρέχει οικονομική ενίσχυση για νομική εκπροσώπηση. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες και δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε μόνοι σας στα νομικά έξοδα.
 3. Ειδίκευση σε περιπτώσεις προσωπικού τραυματισμού: Η νομική βοήθεια που παρέχεται από τις ολοκληρωμένες ασφάλειες αυτοκινήτου συνήθως περιλαμβάνει δικηγόρους που ειδικεύονται σε περιπτώσεις προσωπικού τραυματισμού. Αυτοί οι επαγγελματίες έχουν εκτενείς γνώσεις και εμπειρία στη διεκδίκηση αξιώσεων ατυχημάτων αυτοκινήτου, εξασφαλίζοντας ότι θα λάβετε την καλύτερη νομική εκπροσ

Κάλυψη Οδικής Βοήθειας

Εάν το αυτοκίνητό σας χαλάει συχνά στο δρόμο, η ασφάλεια αυτοκινήτου ολοκληρωμένης κάλυψης στην Ελλάδα μπορεί να σας παρέχει κάλυψη οδικής βοήθειας. Αυτή η κάλυψη σχεδιάστηκε για να σας δώσει ασφάλεια και να διασφαλίσει ότι δεν θα μείνετε εγκλωβισμένοι σε περίπτωση βλάβης ή έκτακτης ανάγκης.

Με την ασφάλεια αυτοκινήτου ολοκληρωμένης κάλυψης, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών ρυμούλκησης και έκτακτης παράδοσης καυσίμου.

Οι υπηρεσίες ρυμούλκησης είναι ζωτικής σημασίας για την κάλυψη οδικής βοήθειας. Εάν το αυτοκίνητό σας χαλάσει και δεν μπορεί να επισκευαστεί στην άμεση θέση, ένα ρυμουλκούμενο φορτηγό θα αποσταλεί για να μεταφέρει το όχημά σας στον πλησιέστερο εργαστήριο επισκευής ή σε έναν τόπο της επιλογής σας. Αυτή η υπηρεσία μπορεί να σας σώσει τη ζωή, ειδικά αν είστε μακριά από το σπίτι ή σε έναν άγνωστο περιβάλλον.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της κάλυψης οδικής βοήθειας είναι η έκτακτη παράδοση καυσίμου. Η έλλειψη καυσίμου μπορεί να είναι μια εκνευριστική και αναποδιάστροφη εμπειρία, αλλά με την ασφάλεια αυτοκινήτου ολοκληρωμένης κάλυψης, η βοήθεια είναι μόνο ένα τηλεφώνημα μακριά. Αν βρεθείτε εγκλωβισμένοι λόγω άδειου δοχείου, ο πάροχος της ασφάλειάς σας θα οργανώσει την παράδοση καυσίμου στην τοποθεσία σας. Αυτή η υπηρεσία μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και προσπάθεια, επιτρέποντάς σας να επιστρέψετε γρήγορα στον δρόμο.

Κάλυψη νομικής προστασίας

Για αυξημένη γαλήνη, σκεφτείτε να επιλέξετε μια ολοκληρωμένη ασφάλεια αυτοκινήτου στην Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνει κάλυψη νομικής προστασίας. Αυτή η επιπρόσθετη κάλυψη μπορεί να είναι ανεκτίμητη σε περίπτωση αυτοκινητικού ατυχήματος, καθώς σας παρέχει την απαραίτητη νομική εκπροσώπηση για την προστασία των συμφερόντων σας. Ορίστε τέσσερα βασικά οφέλη της νομικής προστασίας:

 1. Ειδική Νομική Συμβουλή: Με τη νομική προστασία, έχετε πρόσβαση σε ειδική νομική συμβουλή που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας μετά από ένα αυτοκινητικό ατύχημα. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τους ελληνικούς νόμους και κανονισμούς.
 2. Νομική Εκπροσώπηση: Στην ατυχή ανάγκη που θα χρειαστείτε να πάτε στο δικαστήριο λόγω αυτοκινητικού ατυχήματος, η νομική προστασία εξασφαλίζει ότι θα έχετε την απαραίτητη νομική εκπροσώπηση. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ισορροπήσετε το παιχνίδι και να διασφαλίσετε τα δικαιώματά σας.
 3. Οικονομική Βοήθεια: Οι νομικές διαδικασίες μπορεί να είναι ακριβές, αλλά με τη νομική προστασία μπορείτε να λάβετε οικονομική βοήθεια για να καλύψετε τα έξοδα δικηγόρων και δικαστικών εξόδων. Αυτό μπορεί να ανακουφίσει κάποιο μέρος του οικονομικού φόρτου που συνοδεύει τις νομικές διαδικασίες.
 4. Γαλήνη Ψυχής: Το να γνωρίζετε ότι έχετε νομική προστασία σας προσφέρει γαλήνη ψυχής, γνωρίζοντας ότι έχετε την υποστήριξη και τους πόρους που χρειάζεστε για να πλοηγηθείτε στη νομική διαδικασία σε περίπτωση αυτοκινητικο

Συνεργάτες insurancemarket.gr