8 Συμβουλές για την Πλοήγηση στους Κανονισμούς της Ελληνικής Ασφάλειας Αυτοκινήτου

Πίνακας Περιεχομένων

Σκοπεύετε να οδηγήσετε στην Ελλάδα; Η πλοήγηση στον πολύπλοκο κόσμο των ελληνικών κανονισμών ασφαλίσεων αυτοκινήτων μπορεί να φανεί αποτροπιαστική.

Αλλά μην ανησυχείτε! Σας έχουμε καλυμμένους με 8 χρήσιμες συμβουλές για να καταστήσετε τη διαδικασία πιο εύκολη.

Από την κατανόηση των απαιτήσεων μέχρι την εύρεση του καλύτερου παρόχου, αυτό το άρθρο θα σας παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να εξασφαλίσετε την κατάλληλη κάλυψη.

Οπότε ζώστε τη ζώνη ασφαλείας και προετοιμαστείτε να κατακτήσετε την ελληνική ασφάλεια αυτοκινήτου σαν επαγγελματίας!

Κατανόηση των απαιτήσεων για την ασφάλεια αυτοκινήτου στην Ελλάδα

Για να εξασφαλίσετε τη συμμόρφωση με τους ελληνικούς κανονισμούς ασφάλισης αυτοκινήτων, πρέπει να κατανοήσετε τις συγκεκριμένες απαιτήσεις για την κάλυψη της ασφάλισης αυτοκινήτου. Οι ελληνικοί κανονισμοί ασφάλισης αυτοκινήτων έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τόσο τους οδηγούς όσο και τους πεζούς σε περίπτωση ατυχήματος.

Είναι υποχρεωτικό να έχετε ασφάλιση υπευθύνης τρίτου προσώπου στην Ελλάδα, η οποία καλύπτει οποιεσδήποτε ζημιές προκαλούνται σε άλλους από ατύχημα. Αυτός ο τύπος ασφάλισης απαιτείται από τον νόμο και πρέπει να αποκτηθεί πριν από την επίσημη οδήγηση στην Ελλάδα.

Εκτός από την ασφάλιση υπευθύνης τρίτου προσώπου, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να έχετε συνολική κάλυψη, η οποία παρέχει επιπλέον προστασία για το ίδιο το όχημά σας. Αυτή η κάλυψη περιλαμβάνει ζημιές που προκαλούνται από κλοπή, πυρκαγιά, φυσικές καταστροφές και συγκρούσεις.

Για να εξασφαλίσετε επαρκή κάλυψη, είναι σημαντικό να εξετάσετε και να κατανοήσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις της ασφαλιστικής σας ασφάλειας. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τα όρια κάλυψης, τα αφερέγγυα και τυχόν αποκλείσεις που μπορεί να ισχύουν.

Επίσης, συνιστάται να ελέγχετε τακτικά την ασφαλιστική σας ασφάλεια και να την ενημερώνετε όπως απαιτείται για να διασφαλίσετε ότι έχετε επαρκή προστασία. Κατανοώντας τις απαιτήσεις και εξασφαλίζοντας επαρκή κάλυψη, μπορείτε να οδηγείτε με γνώση ότι συμμορφώνεστε με τους ελληνικούς κανονισμούς ασφάλισης αυτοκινήτων.

Τύποι κάλυψης ασφάλισης αυτοκινήτου στην Ελλάδα

Μόλις κατανοήσετε τις απαιτήσεις για την κάλυψη ασφάλειας αυτοκινήτου στην Ελλάδα, μπορείτε να εξερευνήσετε τα διάφορα είδη ασφάλειας που είναι διαθέσιμα.

Στην Ελλάδα, υπάρχουν τρία κύρια είδη πολιτικών ασφάλισης αυτοκινήτου: αστική ευθύνη τρίτου, ολοκληρωμένη κάλυψη και κάλυψη σύγκρουσης.

Η ασφάλεια αστικής ευθύνης τρίτου είναι η ελάχιστη κάλυψη που απαιτείται από το νόμο στην Ελλάδα. Παρέχει κάλυψη για ζημιές ή τραυματισμούς που προκαλούνται σε τρίτους σε ένα ατύχημα για το οποίο είστε υπεύθυνος. Αυτή η κάλυψη δεν προστατεύει το ίδιο σας το όχημα ή τους τραυματισμούς που υποστήκατε εσείς ή οι επιβάτες σας.

Η ολοκληρωμένη ασφάλεια προσφέρει μια ευρύτερη κάλυψη. Περιλαμβάνει ασφάλεια αστικής ευθύνης τρίτου, καθώς και κάλυψη για ζημιές στο δικό σας όχημα που προκαλούνται από ατυχήματα, κλοπές, πυρκαγιές, βανδαλισμούς ή φυσικές καταστροφές. Μπορεί επίσης να καλύπτει τα ιατρικά έξοδα για εσάς και τους επιβάτες σας.

Η κάλυψη σύγκρουσης καλύπτει ειδικά τις ζημιές στο όχημά σας που προκαλούνται από σύγκρουση, ανεξάρτητα από την ευθύνη. Αυτός ο τύπος ασφάλειας είναι χρήσιμος εάν οδηγείτε συχνά σε περιοχές με μεγάλη κίνηση ή εάν έχετε υψηλό κίνδυνο να εμπλακείτε σε ατυχήματα.

Όταν επιλέγετε μια πολιτική ασφάλειας αυτοκινήτου στην Ελλάδα, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας. Είναι επίσης απαραίτητο να κατανοήσετε τα όρια κάλυψης της ασφάλισης αυτοκινήτου που συνδέονται με κάθε τύπο πολιτικής. Αυτά τα όρια καθορίζουν το μέγιστο ποσό που θα πληρώσει η ασφα

Ελάχιστη κάλυψη ευθύνης στην ασφάλεια αυτοκινήτου στην Ελλάδα

Πρέπει να διασφαλίσετε ότι έχετε την ελάχιστη κάλυψη ευθύνης που απαιτείται από τους ελληνικούς κανονισμούς ασφάλισης αυτοκινήτου. Η κατανόηση των ορίων ευθύνης και των συνεπειών της ανεπαρκούς κάλυψης είναι κρίσιμη για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους σε περίπτωση ατυχήματος.

Η κάλυψη ευθύνης σχεδιάστηκε για να παρέχει οικονομική προστασία σε τρίτα μέρη που εμπλέκονται σε ένα ατύχημα που προκαλείται από το όχημά σας. Στην Ελλάδα, οι ελάχιστες απαιτήσεις για την ελάχιστη κάλυψη ευθύνης είναι οι εξής:

Κάλυψη Ευθύνης Ελάχιστο Ποσό
Σωματικές Βλάβες €1.000.000
Ζημιές Περιουσίας €500.000
Δικαστικά Έξοδα €150.000

Αυτά τα όρια αντιπροσωπεύουν το μέγιστο ποσό που θα πληρώσει η ασφαλιστική σας εταιρεία για κάθε κατηγορία ευθύνης. Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι αυτές είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις και μπορείτε να επιλέξετε να αγοράσετε υψηλότερα όρια κάλυψης για επιπλέον προστασία.

Η έλλειψη της ελάχιστης κάλυψης ευθύνης μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Αν κριθείτε υπεύθυνοι για ένα ατύχημα και δεν έχετε επαρκή κάλυψη, ενδέχεται να είστε προσωπικά υπεύθυνοι για την πληρωμή των ζημιών και των τραυματισμών που προκλήθηκαν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές οικονομικές δυσκολίες και νομικές συνέπειες.

Για να διασφαλίσετε τη συμμόρφωση με τους ελληνικούς κανονισμούς ασφάλισης αυτοκινήτου, είναι απαραίτητο να αποκτήσετε την ελάχιστη κάλυψη ευθύνης και να εξετάσετε την αγορά επιπρόσθετης κάλυψης για να προστατευτείτε επαρκώς.

Πρόσθετες επιλογές κάλυψης στην ασφάλεια αυτοκινήτου στην Ελλάδα

Όσον αφορά την ασφάλεια αυτοκινήτου στην Ελλάδα, υπάρχουν επιπλέον επιλογές κάλυψης που μπορείτε να λάβετε υπόψη για να ενισχύσετε την ασφάλειά σας.

Αυτές οι προαιρετικές προστασίες μπορούν να παρέχουν επιπλέον αίσθηση ασφάλειας και οικονομικής ασφάλειας σε περίπτωση ατυχήματος ή άλλων απροσδόκητων συμβάντων.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε αυτές τις επιπλέον επιλογές κάλυψης και να αξιολογήσετε εάν είναι απαραίτητες για τις συγκεκριμένες ανάγκες και περιστάσεις σας.

Ενισχυμένη κάλυψη πολιτικής

Για να μεγιστοποιήσετε τις επιλογές κάλυψης σας στην ελληνική ασφάλεια αυτοκινήτου, σκεφτείτε να προσθέσετε επιπρόσθετες βελτιώσεις στην πολιτική σας.

Μία τέτοια βελτίωση είναι η ολοκληρωμένη κάλυψη, η οποία παρέχει προστασία απέναντι σε διάφορους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων της κλοπής, της βανδαλισμού και των φυσικών καταστροφών. Επιλέγοντας την ολοκληρωμένη κάλυψη, μπορείτε να έχετε την ασφάλεια ότι το όχημά σας προστατεύεται σε μια ευρεία γκάμα περιστάσεων.

Μια άλλη επιλογή που αξίζει να λάβετε υπόψη είναι οι επεκτεινόμενες πολιτικές επιλογές, οι οποίες μπορούν να παρέχουν πρόσθετα οφέλη όπως οδική βοήθεια, κάλυψη νομικών εξόδων και κάλυψη για προσωπικά αντικείμενα στο όχημα. Αυτές οι βελτιώσεις μπορούν να είναι πολύτιμες προσθήκες στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, εξασφαλίζοντας ότι είστε επαρκώς προστατευμένοι σε διάφορες καταστάσεις.

Είναι σημαντικό να εξετάσετε προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις οποιωνδήποτε επιπλέον επιλογών κάλυψης για να διασφαλίσετε ότι ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες ανάγκες και προτιμήσεις σας.

Προαιρετικές προστασίες επιπλέον

Εξετάστε τη δυνατότητα να εξερευνήσετε τις διάφορες προαιρετικές προστασίες που προσφέρονται στην ελληνική ασφάλεια αυτοκινήτου για να ενισχύσετε τις επιλογές κάλυψής σας. Αυτές οι πρόσθετες επιλογές κάλυψης μπορούν να σας παρέχουν επιπλέον ασφάλεια κατά την οδήγηση στην Ελλάδα.

Εδώ είναι μερικά προαιρετικά πρόσθετα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • Κάλυψη Ενοικίασης Αυτοκινήτου: Αυτό το προαιρετικό πρόσθετο παρέχει κάλυψη για ενοικιαζόμενα οχήματα σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημιάς.
 • Κάλυψη Οδικής Βοήθειας: Με αυτό το προαιρετικό πρόσθετο, θα έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες έκτακτης οδικής βοήθειας, όπως ρυμούλκηση, αλλαγή ελαστικών και παράδοση καυσίμων.

Αυτά τα προαιρετικά πρόσθετα μπορούν να είναι αξιόλογες προσθήκες στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, ειδικά εάν ενοικιάζετε συχνά αυτοκίνητα ή ταξιδεύετε μεγάλες αποστάσεις. Πριν προσθέσετε οποιαδήποτε προαιρετική κάλυψη, είναι σημαντικό να εξετάσετε προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις της ασφαλιστικής σας σύμβασης για να βεβαιωθείτε ότι καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Παράγοντες που επηρεάζουν τις ασφαλιστικές εισφορές αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Για να κατανοήσετε τους παράγοντες που επηρεάζουν τις ασφάλειες αυτοκινήτων στην Ελλάδα, πρέπει να είστε ενήμεροι για διάφορα στοιχεία που επηρεάζουν το κόστος. Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν την ηλικία σας, την οδηγική εμπειρία, τον τύπο του οχήματος και το επίπεδο κάλυψης που επιλέγετε.

Οι νεότεροι οδηγοί και αυτοί με λιγότερη εμπειρία στον δρόμο θεωρούνται συχνά υψηλότερου κινδύνου, με αποτέλεσμα να έχουν υψηλότερες ασφάλειες. Η μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου σας παίζουν επίσης ρόλο, καθώς ακριβότερα ή ισχυρότερα οχήματα μπορεί να απαιτούν υψηλότερη κάλυψη και, συνεπώς, να κοστίζουν περισσότερο για την ασφάλεια.

Επιπλέον, το επίπεδο κάλυψης που επιλέγετε, είτε πρόκειται για βασική αστική ευθύνη είτε για ολοκληρωμένη κάλυψη, θα επηρεάσει την ασφάλεια σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν τρόποι για να μειώσετε τις ασφάλειες αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Η εγκατάσταση μέτρων ασφαλείας, όπως αντικλεπτικές συσκευές ή η στάθμευση σε ασφαλή τοποθεσία, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου κλοπής και να μειώσει την ασφάλεια σας. Η διατήρηση ενός καλού οδηγικού ιστορικού και η αποφυγή ατυχημάτων μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε χαμηλότερες τιμές.

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε μετά από ένα αυτοκινητικό ατύχημα στην Ελλάδα

Μετά από ένα ατύχημα αυτοκινήτου στην Ελλάδα, υπάρχουν μερικά σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Πρώτα απ' όλα, είναι ζωτικής σημασίας να αναφέρετε το περιστατικό στην αστυνομία και στην ασφαλιστική σας εταιρεία. Αυτό θα διασφαλίσει ότι το ατύχημα θα καταγραφεί και ότι μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία αποζημίωσης από την ασφάλεια.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις νομικές επιπτώσεις και συνέπειες του ατυχήματος, καθώς οι κανονισμοί για την ασφάλιση αυτοκινήτου στην Ελλάδα μπορεί να είναι περίπλοκοι.

Αναφορά του περιστατικού

Όταν εμπλακείτε σε ένα ατύχημα αυτοκινήτου στην Ελλάδα, είναι σημαντικό να αναφέρετε άμεσα το περιστατικό στις τοπικές αρχές. Η υποβολή αστυνομικής αναφοράς είναι ζωτικής σημασίας για την καταγραφή του περιστατικού με τον κατάλληλο τρόπο και για τη διευκόλυνση της διαδικασίας αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρεία.

Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε μετά από ένα ατύχημα αυτοκινήτου στην Ελλάδα:

 • Μείνετε στο σημείο: Μην αποχωρείτε από την τοποθεσία του ατυχήματος μέχρι να φτάσουν οι αρχές.
 • Καλέστε την αστυνομία: Καλέστε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης (112) για να αναφέρετε το ατύχημα και να ζητήσετε βοήθεια.
 • Παράσχετε τις απαραίτητες πληροφορίες: Ανταλλάξτε στοιχεία με το άλλο μέρος που εμπλέκεται, όπως ονόματα, στοιχεία επικοινωνίας και αριθμούς ασφαλιστικής κάλυψης.
 • Συγκεντρώστε αποδεικτικά στοιχεία: Φωτογραφίστε το σημείο του ατυχήματος, συμπεριλαμβανομένων των ζημιών και των τραυματισμών.
 • Αποκτήστε αστυνομική αναφορά: Ζητήστε ένα αντίγραφο της αστυνομικής αναφοράς για το αρχείο σας και την αποζημίωση από την ασφαλιστική σας εταιρεία.

Διαδικασία Αποζημίωσης Ασφάλειας

Βεβαιωθείτε ότι αναφέρετε αμέσως το αυτοκινητικό ατύχημα στις τοπικές αρχές στην Ελλάδα, εκκινώντας τη διαδικασία αξιώσεων από την ασφαλιστική σας εταιρεία.

Μόλις αναφέρετε το ατύχημα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις της ασφάλειας για να διασφαλίσετε μια ομαλή διαδικασία αξιώσεων. Εξοικειωθείτε με όρους όπως η αυτοκινητική απαίτηση, τα όρια κάλυψης και τις εξαιρέσεις. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τι καλύπτεται και τι δεν καλύπτεται από την ασφάλειά σας.

Στην ατυχή περίπτωση που η αξίωσή σας απορρίπτεται, είναι ουσιαστικό να την χειριστείτε σωστά. Επικοινωνήστε με την ασφαλιστική σας εταιρεία για να κατανοήσετε τον λόγο απόρριψης και να συλλέξετε οποιαδήποτε απαραίτητα έγγραφα ή αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξετε την αξίωσή σας. Ενδεχομένως να εξετάσετε επίσης τη δυνατότητα να ζητήσετε νομική συμβουλή εάν πιστεύετε ότι η αξίωσή σας έχει αδίκως απορριφθεί.

Θυμηθείτε να είστε προνοητικοί και επίμοχθροι στην αντιμετώπιση απορριφθεισών αξιώσεων για να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητές σας για μια επιτυχή επίλυση.

Νομικές επιπτώσεις και συνέπειες

Για να πλοηγηθείτε στις νομικές επιπτώσεις και συνέπειες μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα στην Ελλάδα, συνεχίστε με το να κατανοήσετε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Είναι σημαντικό να είστε ενήμεροι για τις πιθανές κυρώσεις και νομικές επιπτώσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε σε τέτοιες καταστάσεις.

Εδώ είναι οι κύριες νομικές υποχρεώσεις και υποχρεώσεις που πρέπει να έχετε υπόψη σας:

 • Επικοινωνήστε με την αστυνομία: Είναι ζωτικής σημασίας να αναφέρετε το ατύχημα στην αστυνομία και να τους παράσχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.
 • Ανταλλάξτε πληροφορίες: Ανταλλάξτε στοιχεία επικοινωνίας, πληροφορίες ασφάλισης, αριθμούς πινακίδων κυκλοφορίας και άλλες σχετικές πληροφορίες με τον άλλο εμπλεκόμενο στο ατύχημα.
 • Τεκμηριώστε την σκηνή: Πάρτε φωτογραφίες της σκηνής του ατυχήματος, συμπεριλαμβανομένων των ζημιών στα οχήματα και οποιωνδήποτε άλλων σχετικών αποδεικτικών στοιχείων.
 • Ενημερώστε την ασφαλιστική σας εταιρεία: Ενημερώστε την ασφαλιστική σας εταιρεία για το ατύχημα το συντομότερο δυνατόν.
 • Ζητήστε νομική συμβουλή: Αν χρειαστεί, συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο που ειδικεύεται σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα στην Ελλάδα για να κατανοήσετε τις νομικές απαιτήσεις σας και να πλοηγηθείτε αποτελεσματικά στο νομικό πλαίσιο και στις διαδικασίες.

Πώς να υποβάλετε αίτηση ασφάλισης αυτοκινήτου στην Ελλάδα

Για να υποβάλετε με επιτυχία αίτηση αποζημίωσης αυτοκινήτου στην Ελλάδα, θα πρέπει να αναφέρετε άμεσα το περιστατικό στον ασφαλιστικό σας πάροχο. Η υποβολή αίτησης αποζημίωσης είναι ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας αποζημίωσης και είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τη σωστή διαδικασία για να διασφαλίσετε μια ομαλή και αποτελεσματική επίλυση.

Μετά από ένα ατύχημα ή οποιοδήποτε περιστατικό που απαιτεί αίτηση αποζημίωσης, επικοινωνήστε με την ασφαλιστική σας εταιρεία το συντομότερο δυνατόν. Θα σας παράσχουν τις απαραίτητες οδηγίες και θα σας καθοδηγήσουν στη διαδικασία. Βεβαιωθείτε ότι παρέχετε όλες τις σχετικές λεπτομέρειες, όπως η ημερομηνία, η ώρα και η τοποθεσία του περιστατικού, καθώς και οποιαδήποτε σχετικά έγγραφα ή φωτογραφίες.

Η ασφαλιστική σας εταιρεία μπορεί να απαιτήσει πρόσθετες πληροφορίες, όπως έκθεση από την αστυνομία ή μαρτυρίες από μάρτυρες. Είναι σημαντικό να συνεργαστείτε και να παράσχετε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για να υποστηρίξετε την αίτησή σας.

Αφού υποβάλετε την αίτησή σας, η ασφαλιστική εταιρεία θα αξιολογήσει τις ζημιές ή τους τραυματισμούς και θα καθορίσει την κατάλληλη αποζημίωση. Θα σας ενημερώσουν για την απόφασή τους και θα σας καθοδηγήσουν σε ενδεχόμενα επόμενα βήματα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο χρόνος επεξεργασίας μιας αίτησης αποζημίωσης μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με την πολυπλοκότητα της υπόθεσης. Ωστόσο, με το να αναφέρετε άμεσα το περιστατικό και να παρέχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, μπορείτε να βοηθήσετε στην επιτάχυνση της διαδικασί

Συμβουλές για την εύρεση του καλύτερου παρόχου ασφάλισης αυτοκινήτου στην Ελλάδα

Η εύρεση του καλύτερου παρόχου ασφάλειας αυτοκινήτου στην Ελλάδα απαιτεί στοιχεία έρευνας και σύγκρισης. Για να σας βοηθήσουμε στην αναζήτησή σας, εδώ είναι μερικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη σας:

 • Κάντε έρευνα: Μην επιλέγετε τον πρώτο πάροχο ασφάλειας που συναντάτε. Αφιερώστε χρόνο για να συγκρίνετε τις τιμές και τις επιλογές κάλυψης από πολλές εταιρείες.
 • Διαβάστε κριτικές πελατών: Οι απόψεις άλλων πελατών μπορούν να σας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για το κύρος και την εξυπηρέτηση του παρόχου ασφάλειας. Αναζητήστε κριτικές στο διαδίκτυο ή ζητήστε συστάσεις από φίλους και οικογένεια.
 • Λάβετε υπόψη σας τις ανάγκες σας: Αξιολογήστε τις οδηγικές σας συνήθειες και τις ανάγκες σας για ασφάλεια πριν λάβετε μια απόφαση. Χρειάζεστε ολοκληρωμένη κάλυψη ή απλά βασική ευθύνη; Η κατανόηση των απαιτήσεών σας θα σας βοηθήσει να βρείτε τον κατάλληλο πάροχο για εσάς.
 • Ελέγξτε για έκπτωση: Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση για πράγματα όπως καλή οδήγηση, πολλαπλές ασφάλειες ή συνδυασμό ασφάλειας αυτοκινήτου με άλλους τύπους ασφάλειας. Βεβαιωθείτε ότι ρωτάτε για τυχόν διαθέσιμες έκπτωσεις κατά τη σύγκριση των παρόχων.
 • Μην επικεντρώνεστε μόνο στην τιμή: Ενώ η εύρεση των καλύτερων τιμών ασφάλειας αυτοκινήτου είναι σημαντική, είναι επίσης κρίσιμο να λάβετε υπόψη τη συνολική αξία και ποιότητα της κάλυψης. Βεβαιωθείτε ότι ο πάροχος προσφέρει αξιόπιστη εξυπηρέτηση πελατών και μια ομαλή διαδικασία αποζημίωσης.

Συνεργάτες insurancemarket.gr