9 Καλύτερες Πλήρεις Επιλογές Ασφάλισης Μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα

Πίνακας Περιεχομένων

Ψάχνετε για την καλύτερη ολοκληρωμένη ασφάλεια μοτοσικλέτας στην Ελλάδα; Έχετε τύχη! Έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα από τις 9 κορυφαίες επιλογές που παρέχουν την κάλυψη που χρειάζεστε.

Από την κάλυψη υπευθυνότητας και σύγκρουσης μέχρι ασφάλεια από ασφαλιστικούς ατυχημάτους και οδική βοήθεια, αυτές οι πολιτικές σας καλύπτουν.

Μην ρισκάρετε να κάνετε οδήγηση χωρίς την προστασία που σας αξίζει. Ρίξτε μια ματιά στις συστάσεις μας και βρείτε τον ιδανικό σχέδιο ασφάλειας για την μοτοσικλέτα σας σήμερα.

Ασφάλιση Ευθύνης

Όσον αφορά την κάλυψη ευθύνης για τη μοτοσικλέτα σας στην Ελλάδα, πρέπει να διασφαλίσετε ότι έχετε επαρκή προστασία σε περίπτωση ατυχήματος. Η κάλυψη ευθύνης είναι ένας κρίσιμος παράγοντας της ασφάλισης μοτοσικλέτας καθώς σας προστατεύει οικονομικά εάν θεωρηθείτε υπεύθυνος για την πρόκληση ζημιάς σε άλλους ή για την καταστροφή της ιδιοκτησίας τους κατά την οδήγηση της μοτοσικλέτας σας.

Στην Ελλάδα, η κάλυψη ευθύνης συνήθως περιλαμβάνει δύο στοιχεία: ευθύνη για σωματικές βλάβες και ευθύνη για ζημιές σε ιδιοκτησία.

Η ευθύνη για σωματικές βλάβες καλύπτει τα ιατρικά έξοδα, τα έξοδα αποκατάστασης και τις απώλειες αποδοχών του τραυματισμένου, εάν είστε υπεύθυνος για ένα ατύχημα. Παρέχει επίσης κάλυψη για τα έξοδα νομικής υπεράσπισης, εάν ο τραυματίας αποφασίσει να σας αγωνιστεί δικαστικά. Τα όρια ευθύνης για την κάλυψη των σωματικών βλαβών καθορίζουν το μέγιστο ποσό που θα καταβάλει η ασφαλιστική εταιρεία για κάθε τραυματία και το συνολικό ποσό που θα καταβάλει για όλα τα τραύματα σε ένα μόνο ατύχημα.

Από την άλλη πλευρά, η ευθύνη για ζημιές σε ιδιοκτησία καλύπτει τα έξοδα επισκευής ή αντικατάστασης της ζημιωμένης ιδιοκτησίας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει άλλα οχήματα, κτίρια, φράκτες ή οποιαδήποτε άλλη ιδιοκτησία που μπορείτε να έχετε προκαλέσει ζημιά σε ένα ατύχημα. Όπως και η ευθύνη για σωματικές βλάβες, η ευθύνη για ζημιές στην ιδιοκτησία έχει επίσης όρια ευθύνης που καθορίζουν το μέγιστο ποσό που θα καταβάλει η ασφαλιστική εταιρεία για ζημιές στην ιδ

Κάλυψη συγκρούσεων

Όσον αφορά την ασφάλιση σύγκρουσης για τη μοτοσυκλέτα σας στην Ελλάδα, υπάρχουν μερικά βασικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Πρώτα απ' όλα, θα θέλετε να κατανοήσετε τα όρια κάλυψης και τις αυτοκινητοβιομηχανίες που συνδέονται με αυτόν τον τύπο ασφάλειας.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να είστε ενήμεροι για οποιαδήποτε επιπλέον προνόμια ή αναβατήρες που μπορεί να είναι διαθέσιμοι για να ενισχύσουν την κάλυψή σας.

Όρια κάλυψης και αυτοπαθέσεων

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα όρια κάλυψης και τις αυτοκινητικές αφαιρέσεις για την ασφάλεια συγκρούσεων κατά την επιλογή της καλύτερης ολοκληρωμένης ασφάλειας μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα. Αυτοί οι παράγοντες παίζουν ένα κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό του ποσού που θα πληρώσετε από την τσέπη σας σε περίπτωση ατυχήματος. Εδώ είναι τρία βασικά σημεία που πρέπει να έχετε υπόψη σας:

 1. Υψηλότερα όρια κάλυψης: Η επιλογή υψηλότερων ορίων κάλυψης εξασφαλίζει ότι είστε επαρκώς προστατευμένοι σε περίπτωση σημαντικής ζημιάς στη μοτοσυκλέτα σας. Σας παρέχει μεγαλύτερο οικονομικό ασφαλές δίχτυ και γαλήνη.
 2. Χαμηλότερες αφαιρέσεις: Η επιλογή μιας πολιτικής με χαμηλότερες αφαιρέσεις σημαίνει ότι θα πληρώσετε λιγότερα εκ των προτέρων πριν η ασφάλειά σας αρχίσει να ισχύει. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο αν εξαρτάστε σε μεγάλο βαθμό από τη μοτοσυκλέτα σας και θέλετε να ελαχιστοποιήσετε τα έξοδα που πρέπει να καλύψετε.
 3. Ισορροπία μεταξύ κόστους και κάλυψης: Ενώ τα υψηλότερα όρια κάλυψης και οι χαμηλότερες αφαιρέσεις προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία, συνήθως συνοδεύονται και από υψηλότερες ασφάλειες. Είναι σημαντικό να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ του επιπέδου κάλυψης που επιθυμείτε και του ποσού που μπορείτε άνετα να αντέξετε.

Επιπρόσθετα οφέλη και αναβατήρια

Για να ενισχύσετε την κάλυψη συγκρούσεων σας, εξετάστε τα επιπλέον οφέλη και τις επιπλέον κλάσεις που προσφέρει η ασφάλεια οχημάτων μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα. Αυτές οι ενισχυμένες επιλογές κάλυψης μπορούν να σας παρέχουν πρόσθετη προστασία και γαλήνη.

Ένα δημοφιλές επιπλέον πλεονέκτημα είναι η οδική βοήθεια, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει με έκτακτες επισκευές, ρυμούλκηση και ακόμα και διαμονή αν η μοτοσυκλέτα σας χαλάσει.

Μια άλλη επιλογή είναι η κάλυψη αξεσουάρ, η οποία καλύπτει το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης μεταμοντέλων και αξεσουάρ που έχουν υποστεί ζημιά σε ατύχημα.

Επιπλέον, ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν αποζημίωση ενοικίου, που καλύπτει το κόστος ενοικίασης μιας μοτοσυκλέτας ενώ η δική σας βρίσκεται σε επισκευή.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πολλές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν επιπρόσθετες έκπτωσης για την συσσώρευση πολλαπλών πολιτικών ή για την έχετε καθαρό οδηγούντα μητρώο. Αυτές οι έκπτωση μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα ενώ εξακολουθείτε να απολαμβάνετε την ολοκληρωμένη κάλυψη για την μοτοσυκλέτα σας.

Αποκλείσεις και Περιορισμοί

Ένα από τα συνηθέστερα αποκλεισμένα που πρέπει να γνωρίζετε με την κάλυψη ατυχήματος είναι τα συγκεκριμένα είδη ατυχημάτων που δεν καλύπτονται. Ενώ η κάλυψη ατυχήματος γενικά παρέχει προστασία για ατυχήματα που αφορούν τη μοτοσικλέτα σας, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί και αποκλείσεις κάλυψης που πρέπει να γνωρίζετε.

Εδώ είναι τρία σημαντικά αποκλεισμένα και περιορισμοί που πρέπει να έχετε υπόψη:

 1. Εσκεμμένες πράξεις: Εάν προκαλέσετε εσκεμμένα ατύχημα ή ζημιά στη δική σας μοτοσικλέτα, η κάλυψη ατυχήματος ενδέχεται να μην ισχύει. Είναι σημαντικό να οδηγείτε πάντα με ευθύνη και να αποφεύγετε απερίσκεπτη συμπεριφορά.
 2. Αγώνες: Εάν συμμετέχετε σε οργανωμένες αγωνιστικές εκδηλώσεις ή ανταγωνισμούς, η κάλυψη ατυχήματος ενδέχεται να μην καλύπτει οποιεσδήποτε ζημιές ή τραυματισμούς που συμβούν κατά τη διάρκεια αυτών των δραστηριοτήτων. Είναι ζωτικής σημασίας να ελέγξετε την ασφαλιστική σας ασφάλεια για να δείτε αν οι αγώνες εξαιρούνται.
 3. Οδήγηση εκτός δρόμου: Ορισμένες ασφαλιστικές ασφαλίσεις μπορεί να αποκλείουν την κάλυψη για ατυχήματα που συμβαίνουν κατά την οδήγηση εκτός δρόμου ή σε χωματόδρομους. Εάν οδηγείτε συχνά εκτός δρόμου, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την ασφαλιστική σας ασφάλεια για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την απαραίτητη κάλυψη.

Ολοκληρωμένη Κάλυψη

Η ολοκληρωμένη κάλυψη είναι ένα απαραίτητο μέρος κάθε ασφάλειας μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει προστασία για μια ευρεία γκάμα καταστάσεων, όπως κλοπή, βανδαλισμός και φυσικές καταστροφές.

Η κατανόηση του κόστους και των οφελών της ολοκληρωμένης κάλυψης θα σας βοηθήσει να πάρετε μια ενημερωμένη απόφαση κατά την επιλογή της καλύτερης ασφάλειας για τη μοτοσυκλέτα σας.

Επιπλέον, η γνώση της διαδικασίας αποζημίωσης για την ολοκληρωμένη κάλυψη θα εξασφαλίσει μια ομαλή εμπειρία σε περίπτωση ατυχήματος ή απώλειας.

Τι περιλαμβάνεται

Με την ολοκληρωμένη κάλυψη, μπορείτε να απολαύσετε προστασία από μια ευρεία γκάμα κινδύνων για τη μοτοσυκλέτα σας στην Ελλάδα. Εδώ είναι τρία βασικά πράγματα που συνήθως περιλαμβάνονται στις πολιτικές ολοκληρωμένης ασφάλισης μοτοσυκλέτας:

 1. Κάλυψη για κλοπή: Η ολοκληρωμένη κάλυψη συνήθως περιλαμβάνει προστασία για κλεμμένες μοτοσυκλέτες. Εάν η μοτοσυκλέτα σας κλαπεί, η ασφαλιστική εταιρεία θα σας αποζημιώσει για την αξία της μοτοσυκλέτας, υπόκειται στους όρους της πολιτικής.
 2. Κάλυψη για ατυχήματα: Η ολοκληρωμένη κάλυψη παρέχει επίσης κάλυψη για ατυχήματα, συμπεριλαμβανομένων συγκρούσεων με άλλα οχήματα ή αντικείμενα. Εάν η μοτοσυκλέτα σας υποστεί ζημιά σε ένα ατύχημα, η ασφαλιστική εταιρεία θα καλύψει το κόστος των επισκευών ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα παράσχει αποζημίωση εάν η μοτοσυκλέτα θεωρηθεί απόλυτη απώλεια.
 3. Κάλυψη για φυσικές καταστροφές: Η ολοκληρωμένη κάλυψη συχνά περιλαμβάνει προστασία ενάντια σε φυσικές καταστροφές όπως σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιές. Εάν η μοτοσυκλέτα σας υποστεί ζημιά ή καταστραφεί λόγω φυσικής καταστροφής, η ασφαλιστική εταιρεία θα παράσχει αποζημίωση για τις επισκευές ή την αντικατάσταση, ανάλογα με τους όρους της πολιτικής.

Η ολοκληρωμένη κάλυψη εξασφαλίζει ότι είστε οικονομικά προστατευμένοι από μια ευρεία γκάμα κινδύνων για τη μοτοσυκλέτα σας στην Ελλάδα.

Κόστος και οφέλη

Μπορείτε να καθορίσετε το κόστος και τα οφέλη της ολοκληρωμένης ασφάλειας για τη μοτοσικλέτα σας στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας μια ανάλυση κόστους και συγκρίνοντας διάφορες επιλογές κάλυψης.

Η ολοκληρωμένη ασφάλεια παρέχει προστασία για τη μοτοσικλέτα σας έναντι ευρέως φάσματος κινδύνων, όπως κλοπή, βανδαλισμός και ζημιές από φυσικές καταστροφές.

Το κόστος της ολοκληρωμένης ασφάλειας θα εξαρτηθεί από παράγοντες όπως ο τύπος της μοτοσικλέτας, η αξία της, ο οδηγικός σας ιστορικός, και η ασφαλιστική εταιρεία που θα επιλέξετε.

Για να καθορίσετε το κόστος, μπορείτε να ζητήσετε προσφορές από διάφορους ασφαλιστικούς παρόχους και να συγκρίνετε τις ασφάλειες και τα αφεντικά που προσφέρουν.

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη όχι μόνο το κόστος, αλλά και τα οφέλη που παρέχονται από κάθε ασφαλιστήριο, όπως οδική βοήθεια, ιατρική κάλυψη και κάλυψη για αξεσουάρ.

Εξήγηση της διαδικασίας αξίωσης

Για να ξεκινήσετε μια αίτηση για ολοκληρωμένη κάλυψη στη μοτοσικλετιστική ασφάλειά σας στην Ελλάδα, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 1. Επικοινωνήστε με τον ασφαλιστή σας: Ενημερώστε την ασφαλιστική σας εταιρεία για το περιστατικό όσο το δυνατόν συντομότερα. Παράσχετε τους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως η ημερομηνία, η ώρα και η τοποθεσία του περιστατικού, καθώς και οποιαδήποτε σχετική τεκμηρίωση ή φωτογραφίες.
 2. Παράσχετε υποστηρικτικά έγγραφα: Η ασφαλιστική σας εταιρεία μπορεί να απαιτήσει επιπλέον έγγραφα για να επεξεργαστεί την αίτησή σας. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν ένα αστυνομικό έκθεση, εκτιμήσεις επισκευής, ιατρικούς λογαριασμούς (εάν εφαρμόζονται) και οποιαδήποτε άλλη απόδειξη που υποστηρίζει την αίτησή σας.
 3. Συνεργαστείτε με την έρευνα: Η ασφαλιστική σας εταιρεία θα διεξαγάγει μια έρευνα για να αξιολογήσει την εγκυρότητα της αίτησής σας. Συνεργαστείτε πλήρως με τα αιτήματά τους, όπως παροχή δηλώσεων ή πρόσθετων πληροφοριών. Να είστε ειλικρινείς και ακριβείς στην επικοινωνία σας για να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα ή καθυστερήσεις.

Συνηθισμένα προβλήματα στην αίτηση περιλαμβάνουν καθυστερήσεις στην επεξεργασία της αίτησης, διαφωνίες σχετικά με την κάλυψη και ανεπαρκή έγγραφα. Για να διασφαλίσετε μια ομαλή διαδικασία αίτησης, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

 • Διατηρήστε λεπτομερή αρχεία: Διατηρήστε ένα αρχείο με όλες τις σχετικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων ημερομηνιών, ώρας και οποιασδήποτε επικοινωνίας με την ασφαλιστική σας εταιρεία.
 • Εξετ

Ασφάλιση ανεγνωσμένου/μη ανεγνωσμένου οδηγού

Ένα από τα προτεινόμενα στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την επιλογή μιας ολοκληρωμένης ασφάλειας μοτοσικλέτας στην Ελλάδα είναι η συμπερίληψη κάλυψης για άσφαλτους ή υποασφαλισμένους οδηγούς. Η κάλυψη ασφαλστήριας προστασίας από άσφαλτους οδηγούς παρέχει προστασία εάν εμπλακείτε σε ένα ατύχημα με έναν οδηγό που δεν έχει ασφάλιση. Στην Ελλάδα, όπου ο αριθμός των άσφαλτων οδηγών είναι σχετικά υψηλός, αυτή η κάλυψη είναι ιδιαίτερα σημαντική. Βοηθά να καλύψει τα ιατρικά έξοδα, τις απώλειες αποδοχών και άλλες ζημίες, εάν ο υπεύθυνος οδηγός δεν είναι σε θέση να το κάνει.

Αντίθετα, η κάλυψη υποασφαλισμένου οδηγού έρχεται σε παιχνίδι όταν η ασφάλεια του υπεύθυνου οδηγού δεν επαρκεί για να καλύψει το συνολικό κόστος των τραυματισμών ή των ζημιών σας. Σε αυτήν την περίπτωση, η ίδια η ασφαλιστική σας ασφάλεια μπορεί να καλύψει τη διαφορά, διασφαλίζοντας ότι δεν θα μείνετε με οικονομικά βάρη μετά από ένα ατύχημα. Αυτή η κάλυψη μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας σε περιπτώσεις όπου τα όρια ασφάλισης του υπεύθυνου οδηγού είναι ανεπαρκή για να καλύψουν πλήρως τις απώλειές σας.

Η συμπερίληψη κάλυψης άσφαλτων και υποασφαλισμένων οδηγών στην ολοκληρωμένη ασφάλιση μοτοσικλέτας σας παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας και ηρεμίας. Βεβαιωθείτε ότι κατά την επιλογή της πολιτικής σας, θα λάβετε υπόψη τα όρια κάλυψης και οποιεσδήποτε επιπλέον επιλογές ή εξουσιοδοτήσεις που ενδέχεται να χρειαστεί να προσαρμόσετε την πολιτική στις συγκεκριμένες ανάγκες σα

Κάλυψη Ιατρικών Πληρωμών

Η συμπερίληψη της κάλυψης ιατρικών εξόδων στην ασφάλεια αναλυτικής κάλυψης μοτοσικλέτας σας παρέχει επιπρόσθετη οικονομική προστασία σε περίπτωση τραυματισμού που υπέστητε σε ατύχημα με έναν μη ασφαλισμένο ή υποασφαλισμένο οδηγό. Αυτή η κάλυψη βοηθά να καλύψει τα ιατρικά έξοδα για εσάς και οποιουσδήποτε επιβάτες εμπλέκονται στο ατύχημα, ανεξαρτήτως του ποιος φέρει ευθύνη.

Εδώ είναι τρία σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την κάλυψη ιατρικών εξόδων:

 1. Όρια Αποζημίωσης: Η κάλυψη ιατρικών εξόδων συνήθως έχει ένα όριο για το ποσό που θα καλύψει για ιατρικά έξοδα. Είναι σημαντικό να εξετάσετε την πολιτική σας και να κατανοήσετε τα όρια αποζημίωσης για να εξασφαλίσετε ότι έχετε επαρκή κάλυψη για πιθανά ιατρικά έξοδα.
 2. Εξαιρέσεις Κάλυψης: Παρόλο που η κάλυψη ιατρικών εξόδων σχεδιάστηκε για να παρέχει οικονομική προστασία για τραυματισμούς που υπέστησαν σε ατύχημα, μπορεί να υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, η κάλυψη μπορεί να μην ισχύει εάν το ατύχημα συμβεί κατά τη διάρκεια αγώνα ή εάν οδηγούσατε υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών. Βεβαιωθείτε να εξετάσετε προσεκτικά την πολιτική σας για να κατανοήσετε τυχόν εξαιρέσεις κάλυψης.
 3. Επιπρόσθετη Προστασία: Η κάλυψη ιατρικών εξόδων μπορεί να παρέχει πολύτιμη αίσθηση ασφάλειας, ειδικά εάν δεν έχετε ασφάλιση υγείας ή έχετε περιορισμένη κάλυψη. Μπορεί να βοηθήσει να καλύψει έξοδα όπως νοσοκομειακά έξοδα, επισκέψεις στον γιατρό και ακόμη και έξοδα αποκατάστασης

Κάλυψη Οδικής Βοήθειας

Εάν έχετε κάλυψη ιατρικών πληρωμών στην ασφάλεια ολοκληρωμένης κάλυψης μοτοσικλέτας σας, μπορεί επίσης να θέλετε να λάβετε υπόψη σας την προσθήκη κάλυψης οδικής βοήθειας για πρόσθετη προστασία στον δρόμο. Η κάλυψη οδικής βοήθειας παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες όπως υπηρεσίες ρυμούλκησης και έκτακτη βοήθεια όταν την χρειάζεστε περισσότερο.

Οι υπηρεσίες ρυμούλκησης είναι εξαιρετικά ωφέλιμες αν βρεθείτε σε αδιέξοδο στο πλευρό του δρόμου λόγω βλάβης ή ατυχήματος. Με την κάλυψη οδικής βοήθειας, μπορείτε να έχετε την ασφάλεια ότι η βοήθεια είναι μόνο ένα τηλεφώνημα μακριά. Είτε χρειάζεστε τη ρυμούλκηση της μοτοσικλέτας σας στο πλησιέστερο εργαστήριο επισκευής είτε στον προτιμώμενο μηχανικό σας, οι υπηρεσίες ρυμούλκησης που παρέχονται με αυτήν την κάλυψη μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρόνο, χρήματα και άγχος.

Εκτός από τις υπηρεσίες ρυμούλκησης, η κάλυψη οδικής βοήθειας περιλαμβάνει επίσης έκτακτη βοήθεια. Αυτό μπορεί να σας σώσει τη ζωή σε περιπτώσεις που μένετε χωρίς καύσιμο, έχετε ένα κουρελιασμένο ελαστικό ή αντιμετωπίζετε μηχανική βλάβη. Με την έκτακτη βοήθεια, μπορείτε να βασίζεστε σε επαγγελματίες να έρθουν στη βοήθειά σας και να παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια για να σας επαναφέρουν στον δρόμο.

Κάλυψη αξεσουάρ

Βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε τα αξεσουάρ της μοτοσικλέτας σας με ολοκληρωμένη ασφάλεια μοτοσικλέτας. Τα αξεσουάρ σας είναι ένα σημαντικό μέρος της μοτοσικλέτας σας και μπορεί να είναι ακριβά για αντικατάσταση αν υποστούν ζημιά ή κλοπή. Εδώ υπάρχουν τρεις επιλογές κάλυψης που πρέπει να λάβετε υπόψη για την προστασία των αξεσουάρ σας:

 1. Αντικατάσταση του Κόστους Κάλυψης: Αυτή η επιλογή παρέχει κάλυψη για το πλήρες κόστος αντικατάστασης των αξεσουάρ σας αν υποστούν ζημιά ή κλοπή. Με αυτήν την κάλυψη, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για την υποτίμηση ή τα έξοδα που θα πρέπει να καλύψετε από την τσέπη σας για την αντικατάσταση των αξεσουάρ σας.
 2. Κάλυψη Ονομαζόμενων Κινδύνων: Αυτή η επιλογή παρέχει κάλυψη για συγκεκριμένους κινδύνους που αναφέρονται στην ασφαλιστική σας απόδειξη. Συνήθως περιλαμβάνει κάλυψη για κινδύνους όπως πυρκαγιά, κλοπή, εκμετάλλευση και φυσικές καταστροφές. Είναι σημαντικό να ελέγξετε τη λίστα των καλυμμένων κινδύνων για να διασφαλίσετε ότι περιλαμβάνει τους κινδύνους που σας απασχολούν περισσότερο.
 3. Κάλυψη Όλων των Κινδύνων: Αυτή η επιλογή παρέχει κάλυψη για όλους τους κινδύνους, εκτός αν αποκλείονται ρητά στην ασφαλιστική σας απόδειξη. Προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο προστασίας για τα αξεσουάρ της μοτοσικλέτας σας, καθώς καλύπτει μια ευρεία γκάμα κινδύνων. Ωστόσο, μπορεί να έχει υψηλότερη ασφάλεια σε σχέση με άλλες επιλογές κάλυψης.

Όταν επιλέγετε την κάλυψη των αξεσουάρ, λάβετε υπόψη την αξία των αξεσουάρ σας και το επίπεδο προστασίας που επιθυμείτε

Κάλυψη ολικής απώλειας

Για να προστατεύσετε τη μοτοσικλέτα σας από ολική απώλεια, σκεφτείτε να προσθέσετε ασφάλιση κατά της ολικής απώλειας για την αντικατάστασή της. Στην ατυχή περίπτωση μιας ολικής απώλειας, αυτή η κάλυψη εξασφαλίζει ότι θα αποζημιωθείτε με την τρέχουσα αγοραία αξία της μοτοσικλέτας σας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να την αντικαταστήσετε με ένα παρόμοιο μοντέλο.

Η αξιολόγηση της ολικής απώλειας είναι ένα ουσιαστικό μέρος αυτής της κάλυψης. Οι ασφαλιστικές εταιρείες συνήθως προσλαμβάνουν επαγγελματίες εκτιμητές που καθορίζουν το μέγεθος των ζημιών και αξιολογούν εάν το κόστος των επισκευών υπερβαίνει την αξία της μοτοσικλέτας. Μέσω μιας λεπτομερούς επιθεώρησης, λαμβάνουν υπόψη παράγοντες όπως η ηλικία, οι χιλιόμετρα και η κατάσταση της μοτοσικλέτας για να πραγματοποιήσουν μια ακριβή εκτίμηση.

Επιπλέον, η εκτίμηση της αξίας ανακύκλωσης είναι ένα σημαντικό στοιχείο της κάλυψης της ολικής απώλειας. Στις περιπτώσεις όπου η μοτοσικλέτα θεωρείται ολική απώλεια, η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να επιλέξει να πουλήσει το ζημιωμένο όχημα για ανακύκλωση. Η εκτίμηση της αξίας ανακύκλωσης περιλαμβάνει τον προσδιορισμό της οικονομικής αξίας των υπολειπόμενων μερών και υλικών της μοτοσικλέτας. Αυτή η αξία στη συνέχεια αφαιρείται από την αξία αντικατάστασης για να υπολογιστεί το ποσό της αποζημίωσης.

Κάλυψη αποζημίωσης ενοικίασης

Σκεφτείτε να προσθέσετε κάλυψη αποζημίωσης ενοικίου στην ολοκληρωμένη ασφάλεια μοτοσικλέτας σας στην Ελλάδα, ώστε σε περίπτωση ατυχήματος ή κλοπής να μπορείτε να λάβετε αποζημίωση για το κόστος ενοικίασης μιας προσωρινής αντικατάστασης μοτοσικλέτας. Αυτή η μορφή κάλυψης μπορεί να προσφέρει αίσθηση ασφάλειας και να εξασφαλίσει ότι δεν θα μείνετε χωρίς μέσο μεταφοράς ενώ η μοτοσικλέτα σας επισκευάζεται ή αντικαθίσταται. Εδώ είναι τρία σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την κάλυψη αποζημίωσης ενοικίου:

 1. Κάλυψη ενοικίου μοτοσικλέτας: Με την κάλυψη αποζημίωσης ενοικίου, μπορείτε να λάβετε αποζημίωση για το κόστος ενοικίασης μιας προσωρινής αντικατάστασης μοτοσικλέτας ενώ η δική σας επισκευάζεται ή αντικαθίσταται. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την αναποδιά να μείνετε χωρίς μοτοσικλέτα και να σας επιτρέψει να συνεχίσετε με τις καθημερινές σας δραστηριότητες.
 2. Διαδικασία αποζημίωσης: Σε περίπτωση ατυχήματος ή κλοπής, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση αποζημίωσης στον πάροχο ασφάλειας σας και να παρέχετε τα απαραίτητα έγγραφα για τα έξοδα ενοικίασης. Η διαδικασία αποζημίωσης συνήθως περιλαμβάνει την υποβολή αποδείξεων και τη συμπλήρωση οποιωνδήποτε απαιτούμενων φορμών. Είναι σημαντικό να κρατάτε καταγραφή όλων των εξόδων ενοικίασης για να εξασφαλίσετε μια ομαλή διαδικασία αποζημίωσης.
 3. Όρια κάλυψης: Η κάλυψη αποζημίωσης ενοικίου συνήθως έχει ένα ημερήσιο όριο και ένα μέγιστο όριο για ολόκληρη την περίοδο ενοικίασης. Είναι σημαντικό να εξε

Συνεργάτες insurancemarket.gr